Start mersalg i dag!

For noget tid siden forkælede jeg mig selv med en lækker ansigtsbehandling hos en nystartet kosmetolog. Det var skønt med 1½ times velvære, æteriske olier og meditativ musik.

Jeg skulle direkte til møde bagefter og da kosmetologen havde fjernet min mascara, ville jeg købe en af hende bagefter. Men hun havde intet salg af makeup produkter.

Det betød intet mersalg for hende og ingen ekstra belejlig oplevelse for mig som kunde!

Jeg ved, at produkter er det frisører, behandlere og klinikker tjener gode penge på, så jeg spurgte lidt ind til, hvorfor hun ikke havde noget som helst makeup til salg.

Hendes begrundelse var, at hun rigtig gerne ville og havde planer om at få det (ikke mindst fordi hun vidste, at der var god indtjening i det), men hun ikke havde råd som nystartet kosmetolog. Det ville koste hende 70.000 kr. at investere i sådan et komplet sæt fra en producent, som hun kunne tænke sig (med mascara, streg, pudder, neglelak osv.).

Jeg spurgte så, hvorfor hun ikke bare fik sådan et ”basis kit” med 2-3 makeup-ting, som man kunne købe til en pakkepris. Hun behøvede jo heller ikke at have 100 sæt på lager i første omgang.

”Det har jeg slet ikke tænkt på… det er da en fantastisk ide, det skal jeg da have!”

Så selvom hun ikke kunne få det store kit (og hvem ved, om det overhovedet er den bedste ide), så kan hun komme i gang med mindre, lave mersalg, få en fornemmelse for hvad kunderne efterspørger osv.

Jeg ser alt for mange selvstændige, der holder sig tilbage, fordi de venter… venter på at kunne komme i gang med den helt “perfekte” løsning.

Venter du på noget, før du kan komme i gang med mersalg? Kunne du gøre noget andet, så du kan komme i gang med det samme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *